Skip to content

Alla utbildningar i gemensam ansökan till högskolor samt de flesta utbildningar i högskolornas separata ansökningar hittar du nu i nya Studieinfo.

Klicka här och läs mera om vilka högskoleutbildningar som finns i nya Studieinfo och vilka du fortafarande hittar i gamla Studieinfo.

Till utbildningar efter den grundläggande utbildningen söker man nästa vår i den nya gemensamma ansökan. Ansökningstiden är 22.2-22.3.2022.
Ansökan ordnas i nya Studieinfo. Läs mer om den nya gemensamma ansökan och antagningskriterierna.

Ansökan till finsk- och engelskspråkig yrkeslärarutbildning 4–20.1.2022. Bekanta dig med ansökningsanvisningarna och utbildningsutbudet.

 

Vad är Studieinfo?

Utbildningsstyrelsen upprätthåller Studieinfo-portalen. Finländska läroanstalter och högskolor uppdaterar uppgifterna om sina egna utbildningar i studieinfo-tjänsten.

I Studieinfo-tjänsten kan man:

  • Bläddra bland olika områden och examina
  • Få information om studier
  • Hitta aktuella utbildningar
  • Söka till utbildningar
  • Bekanta sig med antagningsgrunderna
  • Titta på videor och läsa om studerandes egna erfarenheter.

Studieinfo.fi-tjänsten är en elektronisk tjänst med ett brett utbud av utbildningsanordnarnas tjänster. Tjänsten används bland annat av sökande till utbildning, studerande, läroanstalter, företag och den offentliga förvaltningen.

Studieinfo.fi erbjuder tjänster som är lätta att använda, tillförlitliga och säkra för planering och genomförande av livslånga och individuella studievägar.

Studieinfo är en e-tjänst som också riktar sig till utbildningsanordnare på olika nivåer.

Publikation: Utbildningsstyrelsen, kundtjänstchef Annika Grönholm, verkkotoimitus_opintopolku(at)opintopolku.fi