Skip to content

Alla utbildningar i gemensam ansökan till högskolor samt de flesta utbildningar i högskolornas separata ansökningar hittar du nu i nya Studieinfo.

Klicka här och läs mera om vilka högskoleutbildningar som finns i nya Studieinfo och vilka du fortafarande hittar i gamla Studieinfo.

Konst, musik, hantverk, formgivning

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Träartesan är Mineas val

Puuartesaaniopiskelija hymyilee kameraan

Minea studerar trä vid Axxell i Ekenäs.

Jag tycker om att arbeta med händerna och att få förverkliga mina egna visioner genom att skapa. Jag har alltid varit intresserad av många olika slags hantverk, men har haft lite svårt att välja mellan dem. Min pappa är utbildad snickare och jag antar att intresset för trä är någonting jag fått av honom. Efter att jag börjat studera har mitt intresse ökat ännu mer. Det känns som att jag nu är på rätt spår!

Hurdana är dina studier?

Nu första hösten har vi haft många intressanta ämnen som t.ex. skissteknik, teknisk ritning. Ja, jag tycker om att rita! Mest har vi ändå fått jobba i verkstaden med olika uppgifter. Första perioden hade vi en del teori och jobbade med handverktyg. Nu får vi jobba med maskinerna och det känns bra att se sin färdiga produkt. Hantverk, hantverk, hantverk. Det säger väl allt!

Vilka framtidsplaner har du?

En dag i taget. Jag vill njuta av min skolgång och lära mig så mycket jag kan. En dröm är att någon dag ha ett eget snickeri, men så långt vill jag inte tänka ännu.