Skip to content

Alla utbildningar i gemensam ansökan till högskolor samt de flesta utbildningar i högskolornas separata ansökningar hittar du nu i nya Studieinfo.

Klicka här och läs mera om vilka högskoleutbildningar som finns i nya Studieinfo och vilka du fortafarande hittar i gamla Studieinfo.

Till utbildningar efter den grundläggande utbildningen söker man nästa vår i den nya gemensamma ansökan. Ansökningstiden är 22.2-22.3.2022.
Ansökan ordnas i nya Studieinfo. Läs mer om den nya gemensamma ansökan och antagningskriterierna.

Ansökan till finsk- och engelskspråkig yrkeslärarutbildning 4–20.1.2022. Bekanta dig med ansökningsanvisningarna och utbildningsutbudet.

 

Vård- och välmåendetjänster, medicin

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Socionomen planerar, vägleder och hjälper

Nainen istuu pöydän ääressä ja juo kahvia.

Sida 1/6

Suvi Autiosaari, 27, studerade inom utbildningsprogrammet för det sociala området vid Tampereen ammattikorkeakoulu. Efter tre och ett halvt års studier blev hon socionom.

En socionom arbetar till exempel inom barnskydd, handikappomsorg och med invandrarfrågor, på daghem eller inom åldringsvården. En socionom kan också jobba med rus- och mentalvårdfrågor.

Suvi fungerar som koordinator för Vapari-verksamheten, som är en del av en större helhet som går under benämningen Kölvi, där man jobbar med invandrarunga. I verksamheten stöder man 12-23 åriga invandrarpojkar. Suvis uppgift är att koordinera frivillig- och kamratverksamhet och uppmuntra de unga till att vara aktiva medborgare.

Text och bilder: Anna Järviluoma

123456