Skip to content

Alla utbildningar i gemensam ansökan till högskolor samt de flesta utbildningar i högskolornas separata ansökningar hittar du nu i nya Studieinfo.

Klicka här och läs mera om vilka högskoleutbildningar som finns i nya Studieinfo och vilka du fortafarande hittar i gamla Studieinfo.

Övriga studierelaterade ämnen

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

En avslappnad attityd är till hjälp i utomlandsutbyte

""

Elisa Huhtisaari, studerande vid Mikkelin ammattikorkeakoulu, åkte under sitt andra studieår iväg på internationellt studentutbyte till Thailand för vårterminen. Hon studerade vid Bangkok University International College under våren 2013. Efter fyra års studier stannade hon ännu i landet i två månader.

Studentutbytet kändes som ett naturligt val, eftersom Elisa också tidigare hade bott utomlands.

— Bangkok var mitt första val och det mål som låg mest fjärran. En så totalt annorlunda kultur fascinerade mig också. Jag har inte ångrat en dag att jag deltog i utbytet, för det är absolut den bästa tiden av mina studieår.

Elisa valde sex studieperioder: Geography for tourism, Thai classical dance, Thai language for foreigners, Introduction to tourism industry, Cross cultural communication skills och Tourist behavior.

Vid sidan av studierna reste Elisa så gott som varje vecka omkring I Thailand med sina nya vänner. Största delen av utbytesstuderandena deltog i en tältutflykt till nationalparken. Där råkade studerandena under en natt på en boaorm och en hjort kom och smakade på deras mat.

— Enligt mina egna erfarenheter har jag bara positivt att säga om att delta i internationellt studerandeutbyte. Man ska ändå ha tålamod och vara öppen för nya saker och människor. En avslappnad attityd och positivt tänkande gör resan till en minnesvärd erfarenhet.