Skip to content

Alla utbildningar i gemensam ansökan till högskolor samt de flesta utbildningar i högskolornas separata ansökningar hittar du nu i nya Studieinfo.

Klicka här och läs mera om vilka högskoleutbildningar som finns i nya Studieinfo och vilka du fortafarande hittar i gamla Studieinfo.

Till utbildningar efter den grundläggande utbildningen söker man nästa vår i den nya gemensamma ansökan. Ansökningstiden är 22.2-22.3.2022.
Ansökan ordnas i nya Studieinfo. Läs mer om den nya gemensamma ansökan och antagningskriterierna.

Ansökan till finsk- och engelskspråkig yrkeslärarutbildning 4–20.1.2022. Bekanta dig med ansökningsanvisningarna och utbildningsutbudet.

 

Så här skaffar du en e-postadress

Du behöver en egen e-postadress för att sköta ärenden elektroniskt. Att göra ansökan i Studieinfo.fi är också en sådan tjänst. Då du söker till utbildning och fyller i en ansökningsblankett frågas det efter din e-postadress.

Efter att du har skickat din ansökan, får du i din e-post en bekräftelse över att din ansökan har mottagits, dvs. sparats.

Hur får jag en egen e-postadress?

Om du inte redan har en e-postadress, bör du skaffa dig en.

Gratis webb-e-post

E-posten är gratis och alla kan skaffa sig en e-post. Många webbföretag erbjuder sina egna e-posttjänster. Då du registrerar dig i en tjänst, får du samtidigt en egen e-post. Du kan läsa och skicka e-post via en webbläsare på internet. Du hittar olika e-postalternativ genom att till exempel googla orden:

Gratis e-post (Finland)

Free email

Läs noggrant igenom bruksvillkoren/terms and conditions innan du registrerar dig i tjänsten.

De mest använda gratistjänsterna är exempelvis

E-post som en del av en internet-anslutning

I hemmets internetanslutning (t.ex. fast eller mobilbredband) ingår ofta ett eller flera e-postkonton. Dessutom behövs ett e-postprogram. Fråga hos din operatör hur du tar e-posten i bruk.