Skip to content

Alla utbildningar i gemensam ansökan till högskolor samt de flesta utbildningar i högskolornas separata ansökningar hittar du nu i nya Studieinfo.

Klicka här och läs mera om vilka högskoleutbildningar som finns i nya Studieinfo och vilka du fortafarande hittar i gamla Studieinfo.

Till utbildningar efter den grundläggande utbildningen söker man nästa vår i den nya gemensamma ansökan. Ansökningstiden är 22.2-22.3.2022.
Ansökan ordnas i nya Studieinfo. Läs mer om den nya gemensamma ansökan och antagningskriterierna.

Ansökan till finsk- och engelskspråkig yrkeslärarutbildning 4–20.1.2022. Bekanta dig med ansökningsanvisningarna och utbildningsutbudet.

 

Kontinuerlig ansökan till gymnasieutbildning

Fortsätt till motsvarande sida i förnyade Studieinfo. Den här sidan kommer inte längre att uppdateras.

 

Gymnasierna kan fylla eventuella lediga studieplatser efter den gemensamma ansökan i så kallad kontinuerlig ansökan. Gymnasierna fastställer egna ansökningstider enligt utbildning. Kontrollera den exakta ansökningstiden innan du fyller i ansökan antingen i Studieinfo eller på gymnasiets egen webbplats.

Så här fyller du i ansökan i kontinuerlig ansökan

Du fyller i en ansökan i Studieinfo eller på gymnasiets webbplats. Du hittar en länk till ansökningsblanketten i beskrivningen av utbildningen i Studieinfo eller på gymnasiets webbplats. Du får mer information om hur du fyller i ansökan och om antagningsgrunderna av gymnasierna.

Med vilka antagningsgrunder antas de studerande?

Du antas till gymnasiet vanligen enligt samma antagningsgrunder som i den gemensamma ansökan. I antagningen behandlas alla sökande likvärdigt och enligt samma grunder. Du får mer information om antagningsgrunderna av gymnasierna. Gymnasiet meddelar dig om du får en studieplats och hur du ska ta emot den.

Läs mera om gymnasieutbildningen